Продукти
-
120
г
бял шоколад
, разтопен на водна баня
-
1
с.л.
лимонова кора
-
1
ч.л.
сол
-
1
ванилия
-
1
бакпулвер
-
4
яйца
-
150
мл
масло
-
250
мл
прясно мляко
-
350
г
захар
-
420
г
брашно
-
1
лимон
, прясно изцеден
Начин на приготвяне
- Разбиваме захарта с яйцата до побеляване.
- Добавяме разтопеното масло и разбиваме добре.
- След това добавяме млякото, лимоновата кора и ванилията.
- Бакпулверът и брашното ги смесваме, и изсипваме в сместа. Добавяме лимоновия сок.
- Печем на 180 градуса, около 45-50 минути.
- След като сладкишът хубаво изстине го поливаме с разтопения на водна баня бял шоколад. По желание може да гарнираме с плодове по избор.