Лимонов сладкиш с оризово брашно и боровинки

Продукти

  • 350 г захар
  • 60 г оризово брашно
  • 400 г бяло брашно
  • 4 яйца
  • 150 мл масло
  • 250 мл прясно мляко
  • 1 бакпулвер
  • 1 ванилия
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.ч. боровинки
  • 1 лимон
    , прясно изцеден
  • 1 с.л. лимонова кора
  • пудра захар
    за поръсване

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме захарта с яйцата до побеляване. 
  2. Добавяме разтопеното масло и разбиваме добре. 
  3. След това добавяме млякото, лимоновата кора и ванилията. 
  4. Бакпулверът и двата вида брашно ги смесваме, и изсипваме в сместа. Добавяме лимоновия сок. 
  5. Боровинките предварително овалваме в малко брашно и добавяме към сместа, разбъркваме внимателно с лъжица. 
  6. Печем на 180 градуса, около 45-50 минути.
  7. Преди сервиране поръсваме с малко пудра захар.