Продукти
-
250
г
брашно
-
65
г
нишесте
натурално
-
130
г
масло
меко
-
200
г
захар
-
4
яйца
-
70
мл
прясно мляко
-
1
лимон
сок и настъргана кора
-
1
кофичка
кисело мляко
-
щипка
сол
-
1
бакпулвер
-
пудра захар
за поръсване
Начин на приготвяне
- В купа разбиваме захарта заедно с лимоновата кора.
- Добавяме яйцата, прясното, киселото мляко, лимоновият сок и маслото. Разбиваме на крем.
- Постепенно прибавяме брашното, нишестето и бакпулвера, като бъркаме така, че да се получи меко и пухкаво тесто.
- Изсипваме в тава или във форма и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 30-35 минути.
- Изваждаме сладкиша от фурната, и след като поизстине поръсваме с пудра захар.
- Гарнираме с пресни плодове и сладолед и сервираме.