Продукти
-
1
лимон
-
225
г самонабухващо
брашно
-
4
големи
яйца
-
225
г
кристална захар
-
225
гр
масло
-
100
мл сироп от
бъз
-
30
гр пудра
захар
Начин на приготвяне
1. Загряваме фурната на 180 градуса. Подготвяме 20 см форма за печене, като я покриваме с хартия за печене.
2. Поставяме кристалната захар и настърганата кора на лимона в дълбока купа. Разбиваме с миксер маслото и захарта и лимона, докато сместа побелее.
3. Добавяме яйцата едно по едно, като между тях добавяме и по 2 лъжици от пресятото предварително брашно.
4. Накрая разтваряме 2 лъжици от брашното с топла вода и с тази смес заравняваме добре тестото по краищата и отгоре, докато се получи равна повърхност.
5. Печем на около 40 минути. Изваждаме сладкиша и го оставяме да се охлади. Изцеждаме лимоновия сок, добавяме сиропа от бъз и заливаме сладкиша. Поръсваме отгоре с пресята пудра захар.
6. По желание можем да направим и айсинг глазура и да декорираме с цветчета от бъз.