Лимонови сладки

Продукти

Начин на приготвяне

1. Смесваме сухите съставки, ядки и боровинките в купа. Слагаме маслото и захарта в купа и ги разбъркваме с миксер до получаване на пухкава смес.

2. Разбъркваме жълтъците престояли на стайна температура с настърганата кора от лимона и ваниловата есенция, като постепенно прибавяме и брашното. След получаване на тесто го оформяме на топка и го опаковаме в найлон и го слагаме в хладилник за около 1 час.

3. Загряваме фурната на 180 градуса. Разточваме тестото на набрашнена повърхност и с помощта на чаша нарязваме кръгчета.

4. Нареждаме ги в тава за печене като преди да ги сложим да се пекат ги слагаме за 15 минути в хладилник, за да стегнат. Печем ги около 12 минути. Оставяме да изстинат напълно.

5. Разбъркваме пудрата захар и лимоновия сок. Напояваме повърхността на всяка бисквитка с глазурата.