Продукти
-
350
г
лингуини
-
1
глава
копър
почистена и нарязана на тънки ивици
-
1
ч.л.
чили
на прах
-
8
сардини
на филе, измити и подсушени
-
4
с.л.
зехтин
-
3
начукани скилидки
чесън
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
2
с.л. пресен
магданоз
ситно нарязан
-
2
ч.л. печени
борови ядки
-
1
с.л.
лимонов сок
-
1
ч.л кора от
лимон
ситно настъргана
Начин на приготвяне
- Нарязваме сардините на големи парчета.
- Затопляме 2 с.л. зехтин в голям тиган на среден огън и добавяме чесъна и сухото чили.
- Оставяме за 1 минута, добавяме копъра. Готвим за 4-5 минути или докато омекне, като разбъркваме от време на време.
- Намаляваме температурата на котлона, добавяме парчетата сардини и готвим още 3-4 минути.
- Междувременно в голям тиган оставяме посолена вода да заври. Добаваме пастата и готвим 8-10 минути, или докато поомекне, но да е все още твърда.
- Изцеждаме и връщаме в тигана.
- Добавяме лимоновата кора, лимоновия сок, боровите ядки и магданоза върху сместа със сардините и разбъркваме. Слагаме сол и пипер на вкус.
- Добавяме към пастата заедно с останлия зехтин и разбърваме леко.
- Сипваме в затоплена чиния и сервираме.