Начин на приготвяне
- Нарязваме сардините на големи парчета.
- Затопляме 2 с.л. зехтин в голям тиган на среден огън и добавяме чесъна и сухото чили.
- Оставяме за 1 минута, добавяме копъра. Готвим за 4-5 минути или докато омекне, като разбъркваме от време на време.
- Намаляваме температурата на котлона, добавяме парчетата сардини и готвим още 3-4 минути.
- Междувременно в голям тиган оставяме посолена вода да заври. Добаваме пастата и готвим 8-10 минути, или докато поомекне, но да е все още твърда.
- Изцеждаме и връщаме в тигана.
- Добавяме лимоновата кора, лимоновия сок, боровите ядки и магданоза върху сместа със сардините и разбъркваме. Слагаме сол и пипер на вкус.
- Добавяме към пастата заедно с останлия зехтин и разбърваме
леко.
- Сипваме в затоплена чиния и сервираме.
|