Лучена супа с мащерка

Продукти

  • черен пипер
  • сол
  • 150 мл готварска сметана
  • зехтин
  • прясна мащерка
  • 800 мл зеленчуков бульон
  • 5 средни картофа
  • 5 глави лук

Време: 45 мин.
Ниво: лесно

Large luchena supa

Начин на приготвяне

1. Нарязваме 4 глави лук на дребно, измиваме и нарязваме картофите на кубчeта. Добавяме сол, зехтин и малко вода и задушаваме. Доливаме горещ зеленчуков бульон и варим до готовност. Пасираме с пасатор. Добавяме сметаната и разбъркваме.

2. Загряваме оребрен тиган и запичаме лук на кръгчета. Гарнираме с препечения лук и прясна мащерка.