Люто свинско с глазура от праскови
|
Продукти
-
1
ч.ч.
праскови
консервирани
-
1,5
с. л.
сос "уорчестър"
-
0,5
ч. л.
чили паста
-
300
г
свинско бонфиле
-
1
ч.л.
джинджифил
на прах
-
1
щипка
канела
на прах
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
2
с. л.
зехтин
-
0,5
ч.ч.
бяло вино
|
Време: 40 мин.
Ниво: професионално
|
Начин на приготвяне
- В купа смесваме канелата, джинджифила и солта.
- Нарязваме бонфилето на парченца и го поръсваме със сместа от подправките.
- Загряваме зехтин в голям тиган на среден огън.
- Добавяме пържолите и готвим по 2 минути от всяка страна. Изваждаме от тигана и оставяме настрана.
- В същия тиган сипваме прасковите, които предварително сме нарязали на парчета.
- Изчакваме леко да омекнат и добавяме бялото вино, соса „Уорчестър“ и чили пастата.
- Връщаме свинското и готвим още няколко минути, като периодично разбъркваме.
|