Продукти
-
150
г
захар
-
150
мл.
прясно мляко
-
1
ванилия
-
2
г
сол
-
1
с.л.
бакпулвер
-
200
г
бял шоколад
-
280
г
брашно
-
140
г
масло
разтопено
-
2
яйца
Начин на приготвяне
- В дълбока купа смесваме сухите съставки - брашното, бакпулвера, солта, захарта и ванилията (без шоколада).
- В друга дълбока купа смесваме течните съставки - разбиваме яйцето, към него прибавяме маслото и млякото.
- Изсипваме внимателно сухата смес в течната, като разбъркваме възможно най-малко пъти, не разбиваме с миксер.
- Готовата смес насипваме с лъжица, в предварително намаслени форми за мъфини. Начупваме шоколада на парчета и го разпределяме най-отгоре върху всеки мъфин.
- Печем ги в загрята до 200 градуса фурна, около 15-20 минути.