Мъфини с лешниково брашно
|
Продукти
-
1
лимон
кората
-
80
г
олио
-
250
г
прясно мляко
-
4
яйца
-
0,5
ч.л.
сол
-
10
г
бакпулвер
-
150
г
захар
-
100
гр
брашно от лешници
-
250
г
брашно
-
за глазурата:
-
400
г
крем сирене
"Маскарпоне"
-
70
г
масло
меко
-
150
г
пудра захар
пресята
|
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Смесваме сухите съставки в голяма купа и разбъркваме добре. Правим кладенче в средата и оставяме настрани.
- В друга купа разбиваме яйцата с олиото и прясното мляко. Изсипваме при сухите съставки, разбъркваме 3-4 пъти и прибавяме настърганата лимонова кора. Разбъркваме отново няколко пъти и пълним във формички за мъфини.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20-25 мин.
- За глазурата: Разбиваме крем сиренето "Маскарпоне" и омекналото масло с миксер, докато се образува пухкав крем.
- Добавяме пудрата захар и ванилията. Разбиваме добре.
- Готовия крем пълним в пош и шприцоваме върху мъфините, след като са поизстинали (около 10 минути).
- По желание, може да декорираме със захарни формички или да поръсим с кафява захар.
|