Продукти
-
2
г
сол
-
1
с.л.
бакпулвер
-
120
г
оризово брашно
-
130
г
брашно
-
140
г
масло
разтопено
-
150
г
захар
-
150
мл
прясно мляко
-
1
ванилия
-
1
яйце
- за глазурата:
-
400
г
крем сирене
"Филаделфия"
-
70
г
масло
меко
-
150
г
пудра захар
, пресята
-
1
с.л.
какао
, натурално
Начин на приготвяне
- В дълбока купа смесваме сухите съставки - двата вида брашно, бакпулвера, солта, захарта и ванилията.
- В друга дълбока купа смесваме течните съставки - разбиваме яйцето, към него прибавяме маслото и млякото.
- Изсипваме внимателно сухата смес в течната, като разбъркваме възможно най-малко пъти, не разбиваме с миксер.
- Готовата смес изсипваме в предварително намаслени форми за мъфини.
- Печем ги в загрята до 200 градуса фурна, около 15-20 минути.
- За глазурата: Разбиваме крем сиренето и маслото с миксер, докато се образува пухкав крем.
- Добавяме пудрата захар, какаото и ванилията. Разбиваме добре.
- Готовия крем пълним в пош и шприцоваме върху мъфините, след като са поизстинали (около 10 минути).