Продукти
-
8
белтъка
-
2
ампули
ванилия
-
1
ч.ч.
шампанско
, качествено
-
1
ч.л.
сол
-
1
пак.
бакпулвер
-
10
с.л.
натурално какао
на прах
-
2,5
ч.ч.
брашно
-
1
пак.
масло
250 г на стайна температура
-
2
ч.ч.
пудра захар
-
1
ч.ч.
шоколадов чипс
или начупен на дребни парченца шоколад
Начин на приготвяне
- В голяма купа разбиваме с миксер маслото, докато побелее.
- Добавяме пудрата захар и продължаваме да разбиваме, докато се получи пухкава смес.
- В отделна купа пресяваме заедно брашното, какаото, солта и бакпулвера.
- Добавяме на 3-4 пъти смесените сухи съставки към маслената смес като редуваме с шампанско.
- Добавяме ванилията.
- В отделна купа разбиваме на твърд сняг белтъците.
- Добавяме внимателно към тестото и разбиваме леко докато сместа се хомогенизира.
- Добавяме и шоколадовия чипс. Разбъркваме внимателно.
- Сместа е за двойна доза (24 броя). Затова я разделяме на 2.
- Изсипваме в намаслени форми за мъфини и печем в предварително загрята на 160 градуса фурна, около 25-30 минути.
- Изваждаме от фурната и оставяме да изстинат напълно.
- Печем аналогично и втората част или, ако имаме 2 еднакви форми, ги печем едновременно.