Начин на приготвяне
- В голяма купа разбиваме с миксер маслото, докато побелее.
- Добавяме пудрата захар и продължаваме да разбиваме, докато се получи пухкава смес.
- В отделна купа пресяваме заедно брашното, какаото, солта и бакпулвера.
- Добавяме на 3-4 пъти смесените сухи съставки към маслената смес като редуваме с шампанско.
- Добавяме ванилията.
- В отделна купа разбиваме на твърд сняг белтъците.
- Добавяме внимателно към тестото и разбиваме леко докато сместа се хомогенизира.
- Добавяме и шоколадовия чипс. Разбъркваме внимателно.
- Сместа е за двойна доза (24 броя). Затова я разделяме на 2.
- Изсипваме в намаслени форми за мъфини и печем в предварително загрята на 160 градуса фурна, около 25-30 минути.
- Изваждаме от фурната и оставяме да изстинат напълно.
- Печем аналогично и втората част или, ако имаме 2 еднакви форми, ги печем едновременно.
|