Макарони с доматен сос и босилек

Продукти

  • 250 г макарони
  • 1 глава лук
  • колбас
    по избор
  • 1 с.л. олио
  • 1 домат
    или 60 г доматено пюре
  • черен пипер
    на вкус
  • сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме макароните според инструкциите на опаковката и ги отцеждаме.
  2. Почистваме и нарязваме лука на ситно и го запържваме в олиото. 
  3. Когато лукът се запържи, прибавяме колбаса или месото, което сме избрали.
  4. След това добавяме в тигана и доматения сос или ситно настърганите домати. 
  5. Накрая добавяме подправките. Разбъркваме внимателно.
  6. Сервираме макароните в дълбоки чинии и ги заливаме с доматения сос. 
  7. Поръсваме ги с леко нарязани пресни листа босилек и сервираме.