Продукти
-
250
г
макарони
-
1
глава
лук
-
колбас
по избор
-
1
с.л.
олио
-
1
домат
или 60 г доматено пюре
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
Начин на приготвяне
- Сваряваме макароните според инструкциите на опаковката и ги отцеждаме.
- Почистваме и нарязваме лука на ситно и го запържваме в олиото.
- Когато лукът се запържи, прибавяме колбаса или месото, което сме избрали.
- След това добавяме в тигана и доматения сос или ситно настърганите домати.
- Накрая добавяме подправките. Разбъркваме внимателно.
- Сервираме макароните в дълбоки чинии и ги заливаме с доматения сос.
- Поръсваме ги с леко нарязани пресни листа босилек и сервираме.