Продукти
-
10
гр.
масло
-
30
гр.
кашкавал
настърган
-
2
домата
узрели, ситно нарязани
-
1
с.л.
зехтин
-
250
мл.
вода
гореща
-
2
моркова
големи, почистени и ситно нарязани
-
1
чушка
червена, почистена и ситно нарязана
-
50
гр.
макарони
-
1
глава
лук
малка, обелена и ситно нарязана
Начин на приготвяне
- Загряваме зехтина в съд и задушаваме лука и чушката, за около 5 минути или докато омекнат.
- Добавяме ситно нарязаните моркови и заливаме с горещата вода.
- Покриваме с капак и варим 20 минути или докато морковите омекнат.
- Междувременно сваряваме макароните, без да добавяме сол към водата за варене.
- Разтапяме маслото в съд и задушаваме в него доматите, докато омекнат. Разбъркваме ги с настъргания кашкавал и продължаваме да варим на средна температура при непрекъснато бъркане, докато кашкавалът се разтопи.
- Добавяме морковената смес към изцедените макарони и пасираме. Разбъркваме със соса.