Макарони с кашкавал и зеленчуци 

Продукти

  • 10 гр. масло
  • 30 гр. кашкавал
    настърган
  • 2 домата
    узрели, ситно нарязани
  • 1 с.л. зехтин
  • 250 мл. вода
    гореща
  • 2 моркова
    големи, почистени и ситно нарязани
  • 1 чушка
    червена, почистена и ситно нарязана
  • 50 гр. макарони
  • 1 глава лук
    малка, обелена и ситно нарязана

Начин на приготвяне

  1. Загряваме зехтина в съд и задушаваме лука и чушката, за около 5 минути или докато омекнат.
  2. Добавяме ситно нарязаните моркови и заливаме с горещата вода. 
  3. Покриваме с капак и варим 20 минути или докато морковите омекнат. 
  4. Междувременно сваряваме макароните, без да добавяме сол към водата за варене. 
  5. Разтапяме маслото в съд и задушаваме в него доматите, докато омекнат. Разбъркваме ги с настъргания кашкавал и продължаваме да варим на средна температура при непрекъснато бъркане, докато кашкавалът се разтопи. 
  6. Добавяме морковената смес към изцедените макарони и пасираме. Разбъркваме със соса.