Макарони с риба тон на фурна

Продукти

  • 100 г моцарела
  • 200 г филе от риба тон
    в растително масло
  • 2 с.л. горчица
  • 1 с.л. брашно
  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 200 г целина
    или селъри, нарязани на малки кубчета
  • 1 морков
    , настърган на едро ренде
  • 1 глава лук
    , нарязана на ситно
  • 2 с.л. масло
  • 500 г макарони

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме макароните според инструкциите на опаковката и ги отцеждаме. 
  2. В загрятото масло слагаме да се задушат лукът, целината и морковът. Когато поомекнат, добавяме брашното, разбъркваме и добавяме млякото. Бъркаме непрекъснато, за да не стане на бучки. 
  3. Добавяме горчицата и сол на вкус. 
  4. Смесваме макароните с рибата и соса, слагаме ги в тавичка и ги запичаме, покрити с парченца моцарела или кашкавал.