Макарони с риба тон на фурна
|
Продукти
-
100
г
моцарела
-
200
г
филе от риба тон
в растително масло
-
2
с.л.
горчица
-
1
с.л.
брашно
-
2
ч.ч.
прясно мляко
-
200
г
целина
или селъри, нарязани на малки кубчета
-
1
морков
, настърган на едро ренде
-
1
глава
лук
, нарязана на ситно
-
2
с.л.
масло
-
500
г
макарони
|
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Сваряваме макароните според инструкциите на опаковката и ги отцеждаме.
- В загрятото масло слагаме да се задушат лукът, целината и морковът. Когато поомекнат, добавяме брашното, разбъркваме и добавяме млякото. Бъркаме непрекъснато, за да не стане на бучки.
- Добавяме горчицата и сол на вкус.
- Смесваме макароните с рибата и соса, слагаме ги в тавичка и ги запичаме, покрити с парченца моцарела или кашкавал.
|