Продукти
- За блата:
-
100
г
масло
-
200
г
какаови бисквити
- За малиновия крем:
-
200
г
захар
-
20
г
мед
-
500
г
малини
-
100
г
лешници
-
100
г
сирене "маскарпоне"
-
100
г
заквасена сметана
-
250
г
сирене "филаделфия"
Начин на приготвяне
- Натрошаваме бисквитите и ги разбъркваме много добре с маслото.
- Във форма за торти полагаме вече готовия блат от бисквити, който разстиламе добре и притискаме към дъното.
- За крема: смесваме сиренето филаделфия, заквасената сметана, сиренето маскарпоне, захарта и меда. Разбъркваме много добре, до получаването на хомогенна смес.
- След това намачкваме малините, натрошаваме лешниците и ги прибавяме към готовата смес. Разбъркваме внимателно.
- Вече готовият малинов крем разстиламе върху бисквитения блат и поставяме в хладилник за 3-4 часа за да стегне.
- Готовият чийзкейк гарнираме с цели малини.