Продукти
-
0,5
пакет
обикновени бисквити
-
3
лайма
-
2
ч.ч.
вода
-
2
ч.ч.
захар
-
1
кг замразени
малини
Начин на приготвяне
1. Сваряваме захарта заедно с водата на сироп. Оставя се леко да се охлади.
2. Смиламе малините, настърганата кора от лайма и сокът от него в блендер. Полученото пюре минаваме през цедка и смесваме със захарния сироп.
3. Изсипваме сместа изсипва в тава, която е облепена с фолио за свежо съхранение. Оставяме във фризера като на всеки 20 минути разбъркваме (за около 3–4 часа), за да не се получат големи кристали лед. Оставяме поне за 6 часа във фризер.
4. Преди да сервираме смиламе в блендер обикновени бисквити и посипваме дъното на купичката за сервиране. Сервираме сорбето с лъжица за сладолед, под формата на топка. По желание можем да украсим с филирани бадеми или прясна мента.