Манджа с грозде

Продукти

  • черен пипер
    на вкус
  • сол
    на вкус
  • 2 картофа
  • 2 с.л. масло
    разтопено
  • 800 г грозде
    зърна без семки
  • 1 пиле
    около 1 кг.
  • 1 с.л. мащерка
    ситно нарязана
  • 2 с.л. коняк
  • 3 с.л. зехтин

Начин на приготвяне

  1. Смесваме коняка и зехтина, разбъркаме ги добре и намазваме цялото пиле. 
  2. Слагаме пилето в намслена тава с гърдите нагоре и го поръсваме с мащерката. 
  3. Потапяме гроздето и нарязаните картофи в маслото, изваждаме ги и ги нареждаме около пилето. Поръсваме със сол и черен пипер на вкус. 
  4. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 60 минути. 
  5. Изваждаме от фурната, порцираме и сервираме.