Маринована сьомга, приготвена на тиган

Продукти

  • 1 кг сьомга
    , за предпочитане котлет
  • за маринатата:
  • 3 с.л. масло
    , разтопено (може и зехтин)
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. мед
  • 0,5 лимон
    - сокът и настъргана кора
  • 2 с.л. магданоз
    , ситно нарязан
  • 1 с.л. прясна мащерка
    , ситно нарязана
  • черен пипер
    на вкус
  • сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Посоляваме добре сьомгата и добавяме черния пипер. Втриваме внимателно. 
  2. В купа смесваме всички продукти за маринатата и ги разбъркваме много добре. 
  3. Мариноваме рибата, увиваме купата с прозрачно фолио и я оставяме да престои за около един час в хладилника. 
  4. След това отстраняваме фолито, подсушаваме рибата от маринатата в малко кухненска хартия и я поставяме в тиган. 
  5. Запичаме сьомгата по около 1 минута на всяка страна при силно загрят тиган и по 2 минути при по-слабо загрят тиган.