Продукти
-
1
кг
сьомга
, за предпочитане котлет
- за маринатата:
-
3
с.л.
масло
, разтопено (може и зехтин)
-
2
скилидки
чесън
-
1
с.л.
мед
-
0,5
лимон
- сокът и настъргана кора
-
2
с.л.
магданоз
, ситно нарязан
-
1
с.л.
прясна мащерка
, ситно нарязана
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
Начин на приготвяне
- Посоляваме добре сьомгата и добавяме черния пипер. Втриваме внимателно.
- В купа смесваме всички продукти за маринатата и ги разбъркваме много добре.
- Мариноваме рибата, увиваме купата с прозрачно фолио и я оставяме да престои за около един час в хладилника.
- След това отстраняваме фолито, подсушаваме рибата от маринатата в малко кухненска хартия и я поставяме в тиган.
- Запичаме сьомгата по около 1 минута на всяка страна при силно загрят тиган и по 2 минути при по-слабо загрят тиган.