Мариновани печени ребра

Продукти

  • 2 скилидки чесън
  • 1 парче пресен джинджифил
  • 1 люта чушка
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
  • 1,5 кг свински ребра
  • 150 мл ябълков сок
  • 100 мл винен оцет
  • 2 с.л. кетчуп
  • 1 с.л. горчица
  • 100 мл соев сос
  • 100 гр кафява захар

Начин на приготвяне

1. Приготвяме марината от накълцана люта чушка, без семената, обелен и настърган джинджифил, счукан чесън, ябълков сок, оцет, кетчуп, горчица, соев сос и кафявата захар. Поставяме на котлона, докато заври и захарта се разтвори и сместта започне да се сгъстява, около 10-15 мин.

2. Осоляваме ребрата със сол и черен пипер и малко зехтин. Натриваме ребрата с маринатата и ги поставяме в голяма тава за печене. Покриваме ги с фолио и печем около 30 мин. на 180 градуса. Сваляме фолиото и ги намазваме отново.

3. Печем без фолио още около 20 мин. до готовност на месото. Нарязваме ги и сервираме със зелена салата.