Продукти
-
2
скилидки
чесън
-
1
парче пресен
джинджифил
-
1
люта
чушка
-
черен пипер
-
сол
-
зехтин
-
1,5
кг
свински ребра
-
150
мл
ябълков сок
-
100
мл
винен оцет
-
2
с.л.
кетчуп
-
1
с.л.
горчица
-
100
мл
соев сос
-
100
гр
кафява захар
Начин на приготвяне
1. Приготвяме марината от накълцана люта чушка, без семената, обелен и настърган джинджифил, счукан чесън, ябълков сок, оцет, кетчуп, горчица, соев сос и кафявата захар. Поставяме на котлона, докато заври и захарта се разтвори и сместта започне да се сгъстява, около 10-15 мин.
2. Осоляваме ребрата със сол и черен пипер и малко зехтин. Натриваме ребрата с маринатата и ги поставяме в голяма тава за печене. Покриваме ги с фолио и печем около 30 мин. на 180 градуса. Сваляме фолиото и ги намазваме отново.
3. Печем без фолио още около 20 мин. до готовност на месото. Нарязваме ги и сервираме със зелена салата.