Мариновани печени ребра |
|
Продукти
|
Време: 70 мин.
|
Начин на приготвяне1. Приготвяме марината от накълцана люта чушка, без семената, обелен и настърган джинджифил, счукан чесън, ябълков сок, оцет, кетчуп, горчица, соев сос и кафявата захар. Поставяме на котлона, докато заври и захарта се разтвори и сместта започне да се сгъстява, около 10-15 мин. 2. Осоляваме ребрата със сол и черен пипер и малко зехтин. Натриваме ребрата с маринатата и ги поставяме в голяма тава за печене. Покриваме ги с фолио и печем около 30 мин. на 180 градуса. Сваляме фолиото и ги намазваме отново. 3. Печем без фолио още около 20 мин. до готовност на месото. Нарязваме ги и сервираме със зелена салата. |