Мариновани пилешки шишчета с люти чери чушки и лук

Продукти

  • Необходими продукти за марината:
  • 4 скилидки чесън
  • 0,5 връзка босилек
  • 0,5 връзка къдрав магданоз
  • 80 мл зехтин
  • 2 с.л. лимонов сок
    - прясно изцеден
  • 1 ч.л. хималайска сол
  • черен пипер
    на вкус
  • Необходими продукти за месото:
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 зелени чушки
  • 60 г люти чери чушки
  • 2 глави лук
  • 400 г пилешко филе
    , нарязано на кубчета

Начин на приготвяне

  1. Измиваме добре и подсушаваме босилека и магданоза, и ги нарязваме на ситно заедно с чесъна. 
  2. Поставяме билките в купа и към тях добавяме останалите продукти за марината. 
  3. В купата добавяме месото, разбъркваме внимателно и покриваме купата с фолио. Поставяме я в хладилник за 8 часа. 
  4. Почистваме и нарязваме лука и двата вида чушки, поставяме ги в купа и към тях добавяме зехтина. Разбъркваме внимателно. 
  5. Нанизваме зеленчуците на шиш като ги редуваме с месото.
  6.  Вече нанизаните мариновани шишчета печем на барбекю-тиган, като ги обръщаме редовно, за да се изпекат от всички страни.