Продукти
- Необходими продукти за марината:
-
4
скилидки
чесън
-
0,5
връзка
босилек
-
0,5
връзка
къдрав магданоз
-
80
мл
зехтин
-
2
с.л.
лимонов сок
- прясно изцеден
-
1
ч.л.
хималайска сол
-
черен пипер
на вкус
- Необходими продукти за месото:
-
3
с.л.
зехтин
-
2
зелени чушки
-
60
г
люти чери чушки
-
2
глави
лук
-
400
г
пилешко филе
, нарязано на кубчета
Начин на приготвяне
- Измиваме добре и подсушаваме босилека и магданоза, и ги нарязваме на ситно заедно с чесъна.
- Поставяме билките в купа и към тях добавяме останалите продукти за марината.
- В купата добавяме месото, разбъркваме внимателно и покриваме купата с фолио. Поставяме я в хладилник за 8 часа.
- Почистваме и нарязваме лука и двата вида чушки, поставяме ги в купа и към тях добавяме зехтина. Разбъркваме внимателно.
- Нанизваме зеленчуците на шиш като ги редуваме с месото.
- Вече нанизаните мариновани шишчета печем на барбекю-тиган, като ги обръщаме редовно, за да се изпекат от всички страни.