Начин на приготвяне
- Босилекът и копърът се измиват, подсушават и накълцват на дребно. Чесънът се пресова.
- В купа се разбъркват босилекът, копърът и останалите продукти за маринатата.
- Добавя се месото, нарязано на кубчета.
- Всичко се разбърква, след което купата се покрива.
- Оставя се в хладилник да престои 8-12 часа.
- Дървените шишчета се накисват в студена вода 30 минути преди печенето.
- Лукът и чушките се нарязват на средни парчета, след което се поставят в купа и се поливат със зехтин.
- Разбъркват се и се нанизват на шишчета, като се редуват с месото.
- Маринованите пилешки шишчета се пекат на скара до готовност, като се обръщат редовно.
- Сервират се с гарнитура по избор.
|