Мариновано агнешко на скара

Продукти

  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус
  • 1 връзка магданоз
  • 1 лимон
  • 1 ч.л. риган
  • 100 мл зехтин
  • 1 кг. агнешко месо
    котлети

Начин на приготвяне

  1. Смесваме лимоновия сок, зехтина и ригана, и ги загряваме в тиган за сотиране, докато леко заврят. Варим ги няколко минути и ги махаме от котлона. 
  2. Добавяме и котлетите, като ги обръщаме така, че да се покрият отвсякъде с маринатата. Мариноваме ги  2-3 часа, като обръщаме котлетите от време на време. 
  3. Изваждаме котлетите и ги овкусяваме от двете страни със сол и пипер. 
  4. Печем ги на добре загрят грил, препоръчително на дърва. Като обръщаме котлетите и от време на време ги поливаме с марината.
  5. Сервираме с гарнитура по избор.