Мариновано червено зеле

Продукти

  • 1 червена зелка
  • 50 гр сол
  • 300 мл бяло вино
  • 140 мл ябълков оцет
  • 140 гр кафява захар
  • 1 пръчка канела
  • 1 индийско орехче
  • 1 с.л. смляно индийско орехче
  • 1 с.л. бял пипер
  • 2 дафинови листа
  • бахар на зърна

Време: 20 мин.
Ниво: лесно

Large marinovano cherveno zele

Начин на приготвяне

1. Нарязваме зелето на тънко и го осоляваме. Оставяме да омекне добре. Измиваме го, за да отстраним солта.

2. Смесваме продуктите в тиган и ги оставяме да кипнат. Махаме от котлона и оставяме да се охлади за 30 мин.

3. Смесваме маринатата със зелето и го слагаме в голям буркан. Съхраняваме на хладно или в хладилник до 2 седмици.