Маслени бисквитки с крем сирене и сладко от малини

Продукти

  • За слепянето:
  • 160 г сладко от малини
  • 2 с.л. пудра захар
  • 220 г крем сирене , със стайна температура
  • За тестото:
  • 120 г захар
  • 1 яйце , със стайна темература
  • 1 пак. ванилия
  • 0,5 ч.л. сол
  • 260 г масло , със стайна температура
  • 0,5 ч.л. бакпулвер
  • 60 г бадемово брашно
  • 240 г брашно

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Large masleni biskvitki s krem sirene i sladko ot malini

Начин на приготвяне

  1. За тестото: В купа смесваме двата вида брашно, бакпулвера и солта. 
  2. Отделно разбиваме маслото и захарта, до получаването на гладък крем.
  3. Добавяме яйцето и ванилията, и разбиваме докато сместа стане хомогенна.
  4. След това добавяме брашнената смес и разбиваме на ниска скорост с миксер.
  5. От сместа, върху тавичка с хартия за печене с пош оформяме бисквитки (сместа е за две тавички).
  6. Поставяме в предварително загрята на 180 градуса фурна и печем 10 минути, или докато порозовеят. 
  7. Изваждаме бисквитките от фурната и ги оставяме в тавата за 10-15 минути да се стегнат и поизстинат.
  8. За слепянето: в купа разбиваме крем сиренето със захарта.
  9. Бисквитите слепваме две по две като първо върху една намазваме около една чаена лъжица сладко, а върху него шприцоваме от крем сиренето. Поставяме втората бисквита и притискаме леко.
  10. Готовите сладки може да съхраняваме до 5 дни, в подходяща кутия.

* Може да си направите домашно сладко от малини - вижте рецептата тук.