Маслено тесто

Продукти

  • 2 ч.ч. брашно
  • 100 г масло
    нарязано на парченца
  • 0,5 ч.ч. захар
  • 1 яйце
  • 1 ванилия
  • 1 бакпулвер

Начин на приготвяне

  1. Смесваме брашното и бакпулвера и ги разбъркваме добре, добавяме маслото, яйцето и ванилията. Почваме да месим. Сместа трябва да стане на трохи.
  2. Продължаваме да месим, докато се получи гладко тесто, като добавяме 1-2 с.л. вода, ако е необходимо.
  3. След като е готово, оформяме топка и я увиваме в найлоново фолио и поставяме в хладилника за около 20 минути.
  4. След това разточваме с точилка тестото върху гладка повърхност.
  5. Правим окръжност и я поставяме в кръгла форма за печене. Тестото трябва да покрие дъното и стените. (Притискаме леко с пръсти). Отгоре надупчваме тестото с вилица.
  6. Покриваме тестото с намаслена хартия за печене. 
  7. Печем в предварително загрята на 190 градуса фурна, около 15 минути, или докато тестото леко покафенее.