Начин на приготвяне
- За блатовете: разбийте яйцата, меда и захарта до побеляване, трябва да се получи гъст крем. Добавете брашното, какаото и орехите постепенно, като бъркате с шпатула. Изсипете във форма за торти, като предварително сте поставили хартия за печене. Печете сладкиша на 200 градуса, като проверявате с клечка. Внимавайте да не препечете, защото блата е орехов. След като е готов, го разделете на две равни части.
- За сиропа: карамелизирайте захарта и докато е още гореща, залейте със студена вода. Бъркайте до пълното разтваряне на захарта във водата.
- За крема: в купа смесете маскарпонето и пудрата захар, и разбийте на ниска степен с миксер. Добавете заквасената сметана и разбъркайте за да се получи пухкав крем.
- За сглобяването на тортата използвайте ринг или подходяща форма, трябва да има борд отстрани, защото първоначално крема е по течен и изисква време за да стегне.
- Първо поставете единият блат, сиропирайте го обилно с карамеления сироп и го намажете с половината количество от крема. Върху него поставете другият блат, сиропирайте и него и го намажете с останалия крем.
- Най-отгоре поръсете тортата със смени орехови ядки.
- След това поставете тортата в хладилник да стегне минимум 8 часа преди сервиране.
|