Начин на приготвяне
- Поставяме половината от маслото в голям тиган и го разтопяваме на слаб огън.
- Добавяме шалота и чесъна, и оставяме за около 2 минути.
- Отстраняваме всички счупени миди и онези, които не могат да се затворят, когато ги натиснем. Добавяме мидите и виното в тигана със сол и черен пипер на вкус. Покриваме ги и изчакваме да заврат за около 3 минути, като от време на време разклащаме тигана.
- Изваждаме мидите от тигана с плоска дървена лъжица и ги поставяме в отделни купички.
- Отново отстраняваме мидите, които са затворени.
- Разбъркваме останалото масло и магданоза с останалия в тигана сос.
- Оставяме да заври, след което изсипваме върху мидите.
- Сервираме веднага с малко топъл хляб, за да може да топим в соса.
Съвет: Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).
|