Миди с черен ориз

Продукти

  • 1 кг миди
  • магданоз
  • черен пипер
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 1 дафинов лист
  • 120 мл бяло вино
  • 2 скилидки чесън
  • 200 гр сварен черен ориз
  • 1 глава лук
  • 50 гр масло
  • 1 ч.л. брашно
  • сол
  • 2 с.л. зехтин

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large midi s cheren oriz

Начин на приготвяне

  1. Загряваме олиото в плитък съд за готвене с капак, от типа на касерола. За предпочитане е съдът да бъде керамичен.
  2. Леко сотираме лука и чесъна, докато поомекнат.
  3. Добавяме брашното, разбъркваме и запържваме за минута.
  4. Добавяме виното, дафиновия лист, лимоновия сок, черен пипер и сол на вкус.
  5. Оставяме да покъкри за около 5 минути, под капак.
  6. Добавяме мидите към соса и покриваме съда отново с капак. Варим, докато мидите се разтворят.
  7. Смесваме горещия сварен черен ориз с маслото. Гарнираме с ориза и поръсваме с магданоз и сервираме.