Миди с каперси и сушени домати

Продукти

  • риган
  • зехтин
  • 100 мл бяло вино
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 6 сушени домата
  • 10 едри каперси
  • 1 кг миди
  • сол

Начин на приготвяне

1. Задушаваме ситно нарязания лук със зехтин, сол и добавяме малко вода. Добавяме риган и счукания чесън. Когато омекнат добавяме и виното, докато започне сместта да се редуцира.

2. Добавяме мидите, каперсите и нарязаните на парченца сушени домати. Доматите за предпочитане е да са мариновани в зехтин. Намаляваме котлона на слаб огън, като покриваме с капак. Оставяме за около 5-6 минути да се задушават, докато мидите се отворят.

3. Сервираме ястието със соса, като допълнително поливаме мидите със зехтина от сушените домати. Сервираме с бяло вино или розе.