Миди в сос с бяло вино

Продукти

  • 2 с.л. зехтин
  • 1 глава лук
    , ситно нарязана
  • 2 скилидки чесън
    , ситно нарязани
  • 1 ч.л. брашно
  • 120 мл бяло вино
  • 1 дафинов лист
  • 2 с.л. лимонов сок
    , прясно изцеден
  • сол
    , на вкус
  • черен пипер
    , на вкус
  • 24 миди
  • 1 с.л. магданоз
    , ситно нарязан

Начин на приготвяне

  1. Загряваме олиото в плитък съд за готвене с капак, от типа на касерола. За предпочитане е съдът да бъде керамичен.
  2. Леко сотираме лука и чесъна, докато поомекнат.
  3. Добавяме брашното, разбъркваме и запържваме за минута.
  4. Добавяме виното, дафиновия лист, лимоновия сок, черен пипер и сол на вкус.
  5. Оставяме да покъкри за около 5 минути, под капак.
  6. Добавяме мидите към соса и покриваме съда отново с капак. Варим, докато мидите се разтворят.
  7. Поръсваме с магданоз и сервираме.