Продукти
-
2
с.л.
зехтин
-
1
глава
лук
, ситно нарязана
-
2
скилидки
чесън
, ситно нарязани
-
1
ч.л.
брашно
-
120
мл
бяло вино
-
1
дафинов лист
-
2
с.л.
лимонов сок
, прясно изцеден
-
сол
, на вкус
-
черен пипер
, на вкус
-
24
миди
-
1
с.л.
магданоз
, ситно нарязан
|
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Загряваме олиото в плитък съд за готвене с капак, от типа на касерола. За предпочитане е съдът да бъде керамичен.
- Леко сотираме лука и чесъна, докато поомекнат.
- Добавяме брашното, разбъркваме и запържваме за минута.
- Добавяме виното, дафиновия лист, лимоновия сок, черен пипер и сол на вкус.
- Оставяме да покъкри за около 5 минути, под капак.
- Добавяме мидите към соса и покриваме съда отново с капак. Варим, докато мидите се разтворят.
- Поръсваме с магданоз и сервираме.
|