Минестроне по милански

Продукти

  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 1 глава лук
  • 2 л. бульон
  • 2 с.л. олио
  • 1 шепа зелен фасул
  • 80 гр. сланина ситно нарязана
  • 3 моркова
  • 0,5 глава целина
  • 1 глава зеле
  • 3 картофа
  • 100 гр. ориз
  • 100 гр. сирене настъргано
  • 1 с.л. магданоз
  • 1 с.л. босилек
  • 2 домата
  • 1 ч.ч. грах
  • 1 с.л. мащерка

Време: 45 мин.
Ниво: средно

Large minestrone po milanski

Начин на приготвяне

  1. Обелваме картофите, морковите и целината, и ги нарязваме на кубчета. 
  2. Почистваме зелето от външните листа и кочана, и го нарязваме на ивици. Зеления фасул начупваме на парчета. 
  3. Нарязваме сланината на ситно и я разтопяваме в олиото. Едро нарязания лук и зеленчуците запържваме в разтопената сланина. Доливаме бульона, подправяме със сол и черен пипер и оставяме да ври на слаб огън 15 минути. 
  4. Добавяме измитите ориз и грах, а след 15 минути добавяме и обелените и нарязани домати. 
  5. Поставяме ситно нарязаните билки и разбъркваме.
  6. Сервираме супата с черен хляб и настъргано сирене.