Продукти
-
40
г
боровинки
-
2
г
сода
-
1
коф.
кисело мляко
-
16
с.л.
брашно
-
2
г
сол
-
3
яйца
-
80
г
маскарпоне
Начин на приготвяне
- Разбиваме яйцата с помощта на бъркалка, заедно със солта.
- Към млякото добавяме содата и разбъркваме добре.
- Смесваме млякото и содата с разбитите яйца.
- Добавяме брашното лъжица по лъжица, като разбъркваме внимателно с дървена шпатула.
- Добавяме боровинките и отновно разбъркваме внимателно с дървена шпатула.
- Пържим палачинките в силно сгорещено олио, като вземаме по супена лъжица от сместа и слагаме в сгорещената мазнина. Изпържваме и от двете страни, и изваждаме.
- Сервираме на порции по четири, като всяка намазваме с маскарпоне, поръсваме с боровинки и така до върха, където завършваме с боровинки.