Продукти
-
2
с.л.
олио
-
1
скилидка
чесън
, счукана
-
1
ч.л.
сол
-
1
ч.л.
джинджифил
настърган
-
2
ч.л.
дижонска горчица
-
0,4
ч.ч.
бяло мисо
-
1,5
телешки стек
или говежди стек
-
морска сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
Начин на приготвяне
- В купичка смесете мисото, горчицата, джинджифила, 1 ч.л. сол, чесъна и 2 с.л. олио. Бъркайте докато получите плътна и гъста паста. Намажете месото от двете страни с нея и го увийте във фолио. Оставете го да се маринова за поне 30 минути.
- Поставете преградата в горната половина на фурната и я загрейте до 230 градуса. Намажете плитка тавички с олио, извадете телешкото от фолиото, овкусете го със сол и черен пипер и го поставете в нея. Печете за 12 минути, като обърнете веднъж.
- Нарежете стека и го сервирайте.