Мисо телешки стек

Продукти

  • 2 с.л. олио
  • 1 скилидка чесън , счукана
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. джинджифил настърган
  • 2 ч.л. дижонска горчица
  • 0,4 ч.ч. бяло мисо
  • 1,5 телешки стек или говежди стек
  • морска сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Време: 50 мин.
Ниво: средно

Large miso teleshki stek

Начин на приготвяне

  1. В купичка смесете мисото, горчицата, джинджифила, 1 ч.л. сол, чесъна и 2 с.л. олио. Бъркайте докато получите плътна и гъста паста. Намажете месото от двете страни с нея и го увийте във фолио. Оставете го да се маринова за поне 30 минути.
  2. Поставете преградата в горната половина на фурната и я загрейте до 230 градуса. Намажете плитка тавички с олио, извадете телешкото от фолиото, овкусете го със сол и черен пипер и го поставете в нея. Печете за 12 минути, като обърнете веднъж.
  3. Нарежете стека и го сервирайте.