Морски дарове с ориз

Продукти

  • 500 г скариди
    почистени
  • 1 кг. миди
    почистени
  • 500 г калмари
    почистени
  • 250 г ориз
  • 0,5 връзка магданоз
  • 300 мл. бяло вино
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. зехтин
  • 10 г риган
  • сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме ориза.
  2. Задушаваме морските дарове в тиган заедно със зехтина и малко вода.
  3. Към морските дарове добавяме бялото вино и ориза.
  4. Прибавяме ситно нарязаният чесън, ригана и сол на вкус.
  5. Разбъркваме внимателно докато виното се поизпари.
  6. Преди сервиране, поръсваме със ситно нарязан магданоз.