Морски дявол

Продукти

  • черен пипер
  • сол
  • 4 бр. морски дявол филета, 140 - 175 гр. всяко
  • 1 лимон кора , ситно настъргана
  • 4 с.л. магданоз пресен, ситно нарязан, плюс допълнително стръгчета за украса
  • 4 с.л. галета прясна
  • 4 с.л. олио

Време: 25 мин.
Ниво: лесно

Large morski dyavol

Начин на приготвяне

  1. Загряваме фурната на 180 градуса. Смесваме олиото, галетата, магданоза и лимоновата кора в купа, докато се смесят добре. Добавяме сол и пипер на вкус.
  2. Поставяме филетата в голяма тава за печене.
  3. Разпределяме сместа с галетата върху филетата и натискаме с пръсти, за да сме сигурни, че покрива филето.
  4. Печем в нагрятата фурна за 7 - 8 минути или докато рибата се изпече.
  5. Украсяваме със стръгче магданоз и сервираме.