Мус от бял шоколад с малини
|
Продукти
-
мента
- няколко листенца за декорация
-
100
г
бял шоколад
-
0,5
ч.ч.
сметана
- млечна, неподсладена за разбиване
-
30
г
малини
-
2
жълтъка
-
2
с.л.
захар
|
Време: 30 мин.
Ниво: средно
|
Начин на приготвяне
- Разбъркваме с тел жълтъците и захарта, и ги поставяме върху тенджера с вряща вода на котлона. Бъркаме непрекъснато, докато жълтъците започнат да се сгъстяват.
- Добавяме начупения на парченца бял шоколад и разбъркваме до разтопяването му, като внимаваме да не останат бучици или парченца, а кремът да стане напълно хомогенен.
- Оставяме да се охлади. Добре охладената сметана разбиваме на пухкав крем и внимателно я смесваме и разбъркваме с шоколадовата основа.
- Изсипваме муса в купички и го оставяме на студено в хладилника да стегне.
- Преди сервиране добавяме малините и гарнираме с листенца прясна мента.
|