Мус с лайм

Продукти

  • 80 г масло меко, на парчета
  • 180 г пудра захар
  • 3 лайма сока и ситно настъргана кора
  • 4 яйца разделени на белтъци и жълтъци

Време: 25 мин.
Ниво: лесно

Large mus s laym

Начин на приготвяне

  1. В съд слагаме лимоновата кора, лимоновия сок, захарта и жълтъците на водна баня, разбърквайки непрекъснато. Бъркаме докато сместа се сгъсти (около 10 минути).
  2. Оставяме да се охлади настрана.
  3. След това добавяме размекнатото на кубчета масло и разбъркваме добре. 
  4. В отделна купа разбиваме белтъците на сняг и ги добавяме към лимоновата смес. 
  5. С помощта на лъжица смесваме едната и другата част.
  6. Разпределяме в купички и по желание, преди сервиране гарнираме с малко сметана (на спрей) и резенче лайм.