Мус с ягоди

Продукти

  • 1,5 с.л. желатин
  • 150 г ягоди
  • 2 ч.ч. захар
  • 3 белтъка
  • 1 ч.ч. сметана
  • 1 ч.ч. вода

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large 2014 09 12 11 02 12 0300

Начин на приготвяне

  1. Накисваме желатина във водата. 
  2. Изстискваме ягодите така, че да се получи около половин чаша сок. Запазваме остатъка от тях.
  3. Към сока прибавяме захарта и малко вода, и го варим на слаб огън, докато се получи сироп. 
  4. В сиропа слагаме останалите ягоди и варим още 10 минути, след което прибавяме желатина и бъркаме, докато се разтвори. 
  5. Прецеждаме сместа и я оставяме да изстине. 
  6. През това време разбиваме белтъците на пяна и ги прибавяме към прецедената смес. Разбиваме сметаната, изсипваме я в ягодовата смес и отново разбиваме. 
  7. Разливаме муса в чаши и го изстудяваме преди сервиране.
  8. По желание, гарнираме с малко ягоди.