Мусака с кускус 

Продукти

  • 4 стръка магданоз
  • 1 с.л. брашно
  • 150 мл. прясно мляко
  • 2 яйца
  • 30 г краве масло
  • 1 с.л. олио
  • 0 глава лук
  • 100 г кускус  сварен
  • 350 г кайма телешка

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large musaka s kuskus

Начин на приготвяне

  1. Задушаваме каймата в олиото и малко вода заедно със ситно нарязания лук. 
  2. Посоляваме и поръсваме с магданоза. 
  3. След това поливаме свареният кускус с половината от маслото. 
  4. В намазана с масло тавичка изсипваме половината кускус и върху него разстиламе каймата, и отгоре разпределяме останалият кускус. 
  5. Заливаме плътно мусаката с добре разбитите яйца, брашно и мляко. 
  6. Отгоре поръсваме с останалото масло. 
  7. Печем в силна фурна.