Октопод на тиган с лимон

Продукти

  • риган
  • сол
  • 2 лимона
  • зехтин
  • 1 с.л. сода
    за хляб
  • 1,5 кг. октопод

Начин на приготвяне

  1. Изчистваме октопода и го одираме. Сваряваме октопода в голяма тенджера вода. Когато заври добавяме содата и го варим около 20 минути.
  2. Нарязваме пипалата и ги заливаме с дресинг от изцедения 1 лимон, риган и зехтин. Оставяме ги да преседят около 1 час.
  3. Загряваме оребрен тиган и ги запичаме за около 10 минути от всички страни.
  4. При сервиране поднасяме с нарязан половин лимон и полят с останалия половин лимон.

Съвет:

Може да консумираме с бяло вино и свежа салата