Октопод на тиган

Продукти

  • сол
    на вкус
  • риган
    на вкус
  • зехтин
    на вкус
  • 1 с.л. сода
    бикарбонат
  • 1 лимон
  • 1 октопод
    (около 1.5 кг.)

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и измиваме добре октопода. Одираме кожата. 
  2. Сваряваме октопода за около 30-40 минути, в голяма тенджера с вода, с 1 с.л. сода бикарбонат.
  3. След като се свари, отделяме пипалата и ги посоляваме. Приготвяме дресинг с изцедения лимон, зехтин и риган, и ги заливаме.
  4. Загряваме оребрен тиган и го печем около 5-6 минути.
  5. По желание, сервираме с гарнитура от салата с белени розови домати, краставици и козе сирене.

Съвет:

Ястието е подходящо да се консумира с бяло вино и прясно изпечен хляб.