Продукти
-
1
с.л.
сода бикарбонат
-
магданоз
-
риган
-
зехтин
-
500
гр
картофи
-
1
глава червен лук
-
1
лимон
-
1
кг
октопод
Начин на приготвяне
1. Почистваме добре и обелваме кожата на октопода, доколкото е възможно. Загряваме голяма тенджера с вода и слагаме 1 с.л. сода бикарбонат след като заври. Слагаме октопода и варим около 20-30 мин. Внимаваме да не омекне прекалено.
2. Сваряваме в отделен съд в подсолена вода обелените и нарязани на кубчета картофи. След като се сварят, ги прецеждаме и оставяме да се охладят.
3. Нарязваме глава червен лук на полумесеци и смачкваме с малко сол. Приготвяме дресинг от изстискания лимон, зехтин и подправки. Сервираме салатата с нарязания октопод и овкусяваме с дресинга.