Продукти
-
1
ч.л.
червен пипер
-
1
ч.л.
сол
-
3
зърна
бахар
-
1
връзка
магданоз
-
1
дафинов лист
-
2
с.л.
оцет
-
1
пръчица
канела
-
1
ч.ч.
червено вино
сухо
-
100
мл.
зехтин
-
1
октопод
-
1
ч.л.
черен пипер
на зърна
Начин на приготвяне
- Начукваме октопода като пържола и го изстъргваме добре, за да не остане твърдо месото. Изчистваме очите и вътрешностите. Режем пипалата на парчета и ги слагаме в тиган на печката, за да си пуснат соса.
- Оставяме течността да изври на слаб огън, докато месото омекне. Прибавяме зехтина, виното, оцета и подправките, и оставяме на слаб огън за около 40 минути.
- Може да долеем ястието с малко вода или бульон.
- Сервираме топло или студено, с варен ориз или картофено пюре, по желание.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).